Galerie

Galerie ‘Kunst & Koffie’

Exposities
Kunst & Koffie heeft ca 55 m2 vloerruimte en 200 m2 muurruimte voor kunstenaars om hun werk te exposeren.
In principe is het de bedoeling om de exposities maandelijks te wisselen.  De galerie biedt ruimte aan alle Haagse kunstenaars met een lichte voorkeur voor kunstenaars die zijn aangesloten bij de Stichting KunstPost.
Het is de bedoeling om museale exposities af te wisselen met verkooptentoonstellingen. Voor alle exposities zal een eenvoudige catalogus worden gemaakt.

Courtage
Bij verkoop van het werk wordt er 20% courtage gerekend door de galerie.
Verkochte werken blijven hangen tot het einde van de tentoonstelling.
De werken hangen en staan hier op eigen risico van de kunstenaar.

Openstelling
De openstelling is voorlopig beperkt tot woensdag- en vrijdagmiddagen van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang tot de galerie is gratis voor publiek.

Kunst – Kijken – Koffie
De galerie heeft tevens een kunstbibliotheek waaruit boeken ter plaatse kunnen worden ingezien. Tijdens openingsuren kunnen bezoekers koffie / thee met cake nuttigen tegen een kleine vergoeding van (€ 1,50)


Sinds 1 mei 2021 is er een openingstentoonstelling met werk van zeven verschillende kunstenaars en een diversiteit aan kunststijlen.

Husein Huseinov Hans Spinller

Een drieluik in olieverf van Husein Huseinov  dat de kleurenexplosie van de woestijnlente verbeeldt. Een ode aan het land van zijn herkomst.

Een olieverfschilderij van Hans Spinller beeldt de mystiek van verschillende  Middeleeuwse culturen uit. Hans laat zich graag inspireren door de kleuren en tekens uit de geschiedenis.

Twee beelden van Gwendolyn Meyer.  Gwen combineert alledaagse materialen met creatieve beeldende kunst. Haar damesbeen in mozaïek straalt een realistische elegantie uit, terwijl haar beeld uit serpentijnsteen juist een mystieke sfeer heeft. Hier heeft ze de natuurlijke vorm van de steen gevolgd, waarna als vanzelf een semi-abstract vrouwenfiguur ontstond.

Gwendolyn Meyer Frederik Hoogerhoud

Frederik Hoogerhoud laat twee totaal verschillende tekentechnieken zien die hij zich in loop der jaren eigen heeft gemaakt. Bij De Porceleine Fles in Delft heeft hij het plateelschildervak in Delfs Blauw geleerd. Het traditionele Blauw heeft hij verder uitgewerkt  en aangevuld met eigen ontwerpen in kleur. Zowel in realistische als abstracte figuratie. Plateelwerk krijgt bij hem een nieuwe dimensie. Zijn borden, vazen, kommen, doosjes en tegels staan in de vitrine.
Als ornitholoog laat Frederik zich graag inspireren door het Nederlandse vogelleven. Wat het oog waarneemt laat zijn hand op papier vorm krijgen. Tekeningen in kleurpotlood worden levensechte vogels met alle details die de verenpakketten uitstralen. Er hangen momenteel twaalf vogeltekeningen van zijn hand.

Frederik Hoogerhoud Cor van Gaans

Cor van Gaans is eveneens een natuurmens die graag op een verrassende manier speelt met verf, natuurlijke elementen en artificiële verbeelding. Er hangen momenteel vier schilderijen van zijn hand, waarvan twee in drie dimensionale vorm.

Tijdens het Kamermuziekfestival hebben verschillende kunstenaars schetsen gemaakt van de examenoptredens van conservatoriumstudenten. Reza Shalileh en Sabrina Kooijmans hebben deze vijftien-minuten-werkjes in respectievelijk zwart-wit (inkt en penseel) en kleur (inkt, penseel, pen) tentoongesteld. Een impressie van hun vakmanschap.

Reza Shalileh Sabrina Kooijmans
0
    0
    Je mandje
    Mandje is leegVerder winkelen