Vestzaktheater

Lezingen

Deze ruimte is bij uitstek geschikt voor een lezinghouder die vanaf het podium zijn verhaal vertelt aan een klein betrokken publiek. Presentatie met beamer is mogelijk. Kosten voor huur ruimte is €…

Lezingen

Deze ruimte is bij uitstek geschikt voor een lezinghouder die vanaf het podium zijn verhaal vertelt aan een klein betrokken publiek. Presentatie met beamer is mogelijk. Kosten voor huur ruimte is €…

Vestzaktheater

 

Kan er op een podium van zeven vierkante meter theater worden gemaakt?

We denken van wel. Ons vestzaktheater biedt ruimte aan maximaal drie/vier spelers en 25 bezoekers. Maar het podium biedt achter de rode gordijnen ook een zacht tapijt, rode kussens en een Rietveld voorleesstoel, waar een groep kinderen in een veilige omgeving geconcentreerd naar verhalen kunnen luisteren. We willen hier vooral de fantasie prikkelen.

 

Wat zijn onze ideeën voor het vestzaktheater?

 

Voorleesmiddagen op woensdag:

Voor leerlingen van de eerste groepen van de basisschool die wel wat extra Nederlandse taal kunnen gebruiken. Gordijnen dicht en voor ieder kind een knuffel bij de hand. Training in concentratie en luisteren naar een spannend verhaal.

We zijn nog op zoek naar voorleesvaders en moeders.

 

Poppentheater:

Het podium biedt tussen de gordijnen ruimte aan een poppentheater. Het publiek zit vlakbij en kan meedoen met het verhaal. We zijn op zoek naar poppenspelers van alle leeftijden. We denken zowel aan voorstellingen als workshops om het poppenspel te leren.

 

Lezingen:

Deze ruimte is bij uitstek geschikt voor een lezinghouder die vanaf het podium zijn verhaal vertelt aan een klein betrokken publiek. Presentatie met beamer is mogelijk.

 

Try-outs op vrijdag

Starten spelers, kunstenaars en muzikanten hebben vaak behoefte aan een oefenruimte om hun voorstelling uit te proberen. Een try-out zonder en met publiek.

Op vrijdag bieden we de ruimte aan voor kleine gezelschappen om samen te oefenen en daarna een korte voorstelling te geven aan een beperkt publiek dat ook commentaar kan geven. Zolang de Corona Lockdown duurt, zijn deze try-outs gratis.

 

Theaterprogramma op zaterdagavond en/of zondagmiddag

Voor de toekomst willen we een regulier theaterprogramma organiseren voor een publiek van 25 mensen.  Deze kleine ruimte is vooral geschikt voor theater of muziek voorstellingen van hooguit drie kwartier met een drankje na afloop. Met een toegangsprijs van 5 tot 10 euro is theaterbezoek voor iedereen bereikbaar.

 

Uitvoeringen leerlingen muziekschool

Wat is er leuker dan aan het eind van het jaar je vorderingen op je instrument te laten horen aan familie en vrienden. Het vestzaktheater beschikt over een goede piano voor de begeleider en een podium voor de leerling. Podiumvrees mag, maar verdwijnt als sneeuw voor de zon als je tussen de rode gordijnen staat.

 

Workshops en cursussen

De zaal van het theater kan worden ingericht als cursusruimte. Er staan al tekenlessen en boetseerlessen in de startblokken. Zodra Corona voorbij is, kunnen we van start. De bijdrage voor cursussen wordt 5 euro per uur per keer.

 

Recepties

De ruimte van het atelier heeft een prettige ambiance en kan worden gebruikt voor kleine recepties of besloten feestjes. Huur kan ook in combinatie met onze grote vergaderzaal op de eerste verdieping. Dit is uiteraard pas mogelijk als de Coronaperikelen achter de rug zijn. Bij de huur hoort ook een catering.

 

Goede akoestiek, geen versterking nodig

Het voordeel van een kleine ruimte is dat een spreker de zaal makkelijk met eigen stem kan overstemmen. Het theater heeft dan ook geen geluidsinstallatie, maar door de betrekkelijke hoge ruimte wel een goede akoestiek.

0
    0
    Je mandje
    Mandje is leegVerder winkelen